Primul turneu european

Publicat de admin pe

Leii U14M au participat in perioada 24 – 26 septembrie 2021 la primul lor turneu european, calificarile in EYBL, desfasurate la Budapesta.

Am avut in fata 2 echipe din tara gazda, MAFC Budapesta si BC Zalaegerszeg, precum si o echipa din capitala Austriei, Vienna United.

MAFC Budapesta 40 – 100 ABC Leii Bucuresti

Singurul jucător leu de pe tabela de la Budapesta care nu marcase, Darius Enache o face pentru a consfinți victoria cu 101-40 (48-22) în fata celor de la MAFC Budapesta, după ce toate sferturile au fost încheiate în favoarea noastră.Leii au prestat un joc bun în special în atac și au câștigat cu 6 marcatori în „double figures” și cu 24 de minute pentru leutii nascuti în 2009.

În primul meci de cupa europeana din istoria Leilor, Opri a reușit 10 puncte, 6 recuperari, 2 pase decisive, 1 capac în numai 9 minute și jumătate de joc. Ne-ai lipsit și pe teren, și pe banca, și la turneul final și cu siguranță ne-ai fi lipsit și aici, dar ne bucuram din toată inima ca ești bine și poți sa joci alături de lei!

Un pic schimbat o sa îl vedeți și pe Leo Tompea, zicem noi, in câteva luni, in acest meci cu 55 la (+/-) în 22 de minute de joc, concurat de eternul Ciolompea, cu 48 la același (+/-) în 25 de minute de joc. Și ce procedee a scos din turbinca lui Ciolompea în post azi!!! Câteva semicarlige extrem de curatele cu mana neindemanatica și nu numai! Bercaru a fost becul care a luminat mai tot jocul, iar Petrica a făcut în sfârșit 4 faulturi pentru a și marca 14 sau 15 punctulete. Aici avem un dubiu între tabela și statistica. Una minte sigur.

ABC Leii Bucuresti 84 – 50 Vienna United

Meciul cu Vienna United se anunța ca un fel de finala a grupei de la Budapesta a European Youth Basketball League, categoria U14M. Ambele echipe veneau după victorii reconfortante, la 61 și, respectiv, 27 de puncte diferenta. Ambele propuneau, de asemenea, câțiva jucători interesanti, cum ar fi capitanul bosniac al austriecilor, Armin Kapiç (numărul 16) sau numărul 42 de la ei, Witzmann Kilian, jucători cu un bagaj tehnic de luat în seama, la fel ca cei câțiva lei care, mereu alții, duc greul echipei noastre în meciurile disputate.

Am început frumos, cu doua cosuri ale lui Eduard Oprisan, care pare decis sa redevina o prezenta de temut sub panouri. Am adormit pe „helpside” și asta ne-a costat doua puncte, prime ale lor. La 4-2 meciul a curs un pic spre echipa din tara în care s-a filmat „Sunetul muzicii”, au facut la 6-4, apoi 8-6, dar am întors la 10-8 cu ambele echipe jucand un baschet frumos, agresiv, în limitele regulamentului și cu multe realizări.

Am alunecat apoi pe tăcute pana la 18-13 pentru ca finalul de sfert sa ne aparțină in totalitate și, în pofida unui pase greșite a lui Alec Dumitrescu, sa intram cu un neverosimil, după desfășurarea evenimentelor, 27-17 la prima pauza, după o ratare pe doi pași dintr-un fel de poziție de ofsaid.

Fara sa incurcam însă sporturile, fie ele și ambele de echipa, sfertul al doilea ne lovește ca un ciocan și, după exact 72 de secunde și un 0-8 compus dintr-o „trita” pe tranziție, una pe pozițional și un cosulet ne vedem nevoiți sa cerem timeout la 27-25 pentru noi. Reconstruim migălos pana la 33-25, însă meciul are nerv și ai noștri iau calmante pe margine, apare și o antisportiva cu ambele libere transformate pentru partea romana, iar acest sfert se încheie cu numai un punct în favoarea noastră.

În al doilea mitan, austriecii nu cedează și vin ca un tăvălug peste noi atât prin capitanul lor bosniac cât și prin mai multe recuperari ofensive permise de cosgeterul meciului, Leo Tompea. Încercăm sa mai odihnim din piesele grele (o mai făcusem și în sfertul dinainte), însă Ciolo nu e în cea mai buna seara (nu pot sa zic zi, ca dimineața a fost om normal la cap și printre remarcati), seara însă nu ca nu ii e sfetnic bun, dar îl face colecționar de faze cel puțin ciudate. Vin de pe banca absolut toți băieții și, prin minutul 35, reușim sa ne desprindem la 65-45, semnal pentru ambele grupari sa dea minute celor care nu făcuseră parte din rotatia de baza a primelor sferturi.

Marchează și Tudor Marin, și Darius Enache, și Cozanel, și Mario Popescu, iar jocul curge atât de bine încât trebuie sa recunoaștem ca scorul final arata o diferență puțin mincinoasa: 84-50 (43-32).

Performanta noastră cea mai mare nu e ca suntem calificati de pe locul 1 indiferent de rezultatul ultimului meci, ci ca am ținut o echipa buna la doar 18 puncte marcate în ultimele doua sferturi, noi marcand peste 40 în fiecare dintre cele doua jumătăți ale întâlnirii romano-austrice din „Camugo”-ul budapestan.

Și parca am arătat și un pic mai multa atitudine, dincolo de inadvertentele în apărare, inerente unei echipe cu 4-5 jucători noi, nu mai zic cu 3 nascuti în 2009 și fără doi jucători dintre cei mai importanți din rotatia de baza.

Leo Tompea s-a remarcat cu 24 de puncte, Cristi Ionescu a dat și el 15 și a făcut una dintre fazele meciului, însă am avut iar 12 marcatori și am arătat ca suntem pe drumul corect spre ceea ce numim noi ECHIPA.

Mulțumim din nou unei galerii demente!!!

BC Zalaegerszeg 59 – 114 ABC Leii Bucuresti

Leii inving și pe Zalaegerszeg (Ungaria) în cadrul turneului EYBL U14M de la Budapesta, scor 114-59 (73-26).

Banca noastra ne-a dezamăgit în sfertul al treilea, nu atât prin scor cât prin atitudine, însă a fost un turneu care ne-a permis sa folosim toate formulele posibile și în care ne-am dat seama toți cata treaba mai avem.

Ne întoarcem fericiți și bucuroși ca niște romani au câștigat lejer un turneu în Ungaria cu doua echipe maghiare și una austriaca (deloc rea), dar și ca vom mai participa la meciuri al căror grad de dificultate va creste.

Următoarea data tot în Ungaria, la Sopron.Speram sa ne recuperam accidentații, sa castigam la atitudine, la circulație (în pofida numărului impresionant de pase decisive, astăzi numai Cristache Ionescu și Fane Bercaru având fiecare câte 8, primul asortandu-le cu tot atâtea interceptii).

Și speram ca cele (din nou) 24 de minute oferite celor nascuti in 2009 sa ne ajute sa clădim o echipa frumoasa și la aceasta generație.

Ii felicitam pe mvp-ul Leo Tompea și pe celalalt roman remarcat (și ales în cinci-ul de baza), Petru Geamanu! Dar mai ales echipa, pentru aceasta invincibilitate care de acum a trecut granița.

#habsburgicvorbindiaminfrant


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *